AventiaNews Gener 2013
08/01/2013 |
 És necessari treballar de cara al futur, en la construcció d'un teixit empresarial basat en serveis innovadors i competitius
Andreu Vilamitjana, Director General Small to Medium Business a Sage
 
Andreu Vilamitjana - Sage
Sage és líder mundial en aplicacions de gestió empresarial per a pimes, quins són els seus avantatges competitius en aquest segment de mercat? i quins són els seus reptes de futur per mantenir aquesta posició de mercat?

El principal avantatge competitiu és que el nostre focus de negoci està centrat en aquest segment. Això es tradueix a conèixer molt bé les seves necessitats i demandes i saber donar la resposta adequada en cada cas. A més tenim la capacitat d'acompanyar a les pimes, des del seu naixement, en el seu procés de creixement aportant-los les solucions i serveis més adequats al seu cicle de vida empresarial. Cap empresa en el nostre sector té aquesta capacitat de resposta.

Una altra dels avantatges competitius que té Sage és que desenvolupa els seus principals productes a Espanya i està present a les principals ciutats, per això podem reaccionar de forma ràpida a les necessitats del mercat espanyol.

Els reptes de futur passen per mantenir-nos fidels a aquesta estratègia, incorporant la innovació i la tecnologia apropiada per oferir cada vegada més valor en entorns cada vegada més competitius.
 
A Espanya, quina és la quota de mercat de Sage en l'àmbit del programari de gestió? quina la seva estratègia de creixement?

La nostra quota de mercat és molt sòlida gràcies a les adquisicions realitzades per Sage a Espanya durant aquests anys, centrades en la compra de companyies capdavanteres en els seus segments de mercat. A això cal sumar el desenvolupament de noves tecnologies aplicades a la millora del portfolio de solucions i a la incorporació d'altres productes que són referents en altres països on opera el Grup i que estan tenint molt bon acolliment al nostre mercat; part de la nostra estratègia de creixement està orientada en aquesta adreça.

 
En aquests moments de mercat, i de situació econòmica restringida de crèdit, de quina forma està ajudant Sage als seus clients a adquirir solucions?

En Sage portem treballant més de dos anys a oferir diverses alternatives als nostres clients amb l'objectiu de facilitar-los l'adquisició de solucions de gestió. En aquest sentit hem invertit més de 23 milions d'euros en ajudes a l'adquisició de software de gestió dels quals s'han beneficiat prop de 30.000 empreses.


Les solucions cloud encara representen poc dins de Sage, menys del 10% del total. Com s'impulsar aquest negoci?

Segons les nostres estimacions i coincidint amb les d'IDC o Gartner, 2013 serà l'any definitiu de l'enlairament del Cloud Computing a Espanya, centrat sobretot en el model de Software com a Servei (SaaS). A més, començarà a moure's l'ús de solucions cloud en les pimes. I unit al cloud computing està la mobilitat, ja que són dues tecnologies que es complementen. Això representarà una oportunitat de creixement per a les empreses especialitzades en programari de mobilitat i Apps. Sage és una d'elles.

Sage està treballant en diferents projectes, alguns d'ells d'abast mundial (com el recentment signat amb Microsoft per portar algunes apps de les nostres solucions al Market Plau de Windows 8) que permetran augmentar aquesta xifra del 10%. El mercat de l'ERP es consolidarà en el núvol ja que, malgrat l'actual conjuntura econòmica, les empreses ho tindran en ment com una de les seves principals prioritats d'inversió, a causa que el seu ús millora la competitivitat i l'eficiència en la gestió de les companyies. A més, si alguna cosa “positiu” ha portat amb si la crisi econòmica és que les pimes, en descobrir l'estalvi que suposen les solucions cloud, comencen a vèncer les seves reticències inicials i cada vegada són més les que abracen un ERP en el núvol. Nosaltres tenim ja més de 500 clients treballant amb aplicacions de comptabilitat en “SaaS” i més de 800 clients, amb 2.500 usuaris, amb els ERP en el núvol.


Al mercat de les aplicacions és clau abordar una innovació constant i eficient, quines són línies d'innovació en Sage?

En Sage, la innovació és una prioritat indiscutible. Una prioritat lligada al compromís de buscar i desenvolupar noves idees i possibilitats, d'explorar i trobar noves maneres de fer les coses. El 8% de la nostra facturació està destinada a inversió en I+D. Tenim més de 240 professionals que formen l'equip de I+D de Sage al nostre país, distribuïts en 6 centres d'investigació (Madrid, Sabadell, Àvila, Mollerusa, Écija i Mèrida).

Després d'augmentar de forma continuada en els últims 15 anys, en 2009, es va reduir per primera vegada la despesa espanyola en I + D, fins a situar-se en 14.582 milions d'euros. Aquesta caiguda va ser deguda a un descens de la despesa empresarial (sobretot en inversió de capital) que va disminuir en 2009 un 6,3%, segons l'últim Informe COTEC 2011 sobre Tecnologia i Innovació per a Espanya. Una situació que es repeteix en 2010, on s'ha registrat un descens en la despesa de I+D de l'1,7% i d'un 2,4% en la despesa empresarial.

Tenint en compte aquestes dades i el moment de crisi que es viu actualment és necessari treballar de cara al futur, en la construcció d'un teixit empresarial basat en serveis innovadors i competitius. En aquest futur, la Investigació, Desenvolupament i la Innovació (I+D+i) han de jugar el paper que tots els agents econòmics li reconeixen: el paper de dinamitzador i motor d'un nou model productiu que sustenti el desenvolupament econòmic empresarial en bases sòlides.

Les actuals línies d'innovació que tenim obertes en l'actualitat se centren en el desenvolupament dels entorns cloud. La nostra estratègia en el núvol es basa en dues línies: el que cridem Online Business Solutions o solucions de tipus Saas i, d'altra banda, posar en el núvol tots els ERP de la companyia.


Quina és la previsió de negoci i marges que té Sage per a Espanya pel 2013, segueix en la contractació o va ser com a màxim pla?

En ser una empresa que cotitza en el Footsie 100 de la borsa de Londres no podem anticipar previsions de creixement no obstant això, el nostre portafoli de productes, molt adaptats a la situació econòmica actual, ens fa ser optimistes.
Imprimir Enviar notícia
Aventia © 2010 · Avís legal