AventiaNews Gener 2013
11/01/2013 |
 
No tornarà a ser el mateix… transformar-se o morir.
  Està la clau i l'oportunitat en els models de col·laboració públic-privada?

 
Editorial Aventia 2013
Tot apunta a pensar que continuarà la reducció dels pressupostos públics, el manteniment d'un alt dèficit i la falta de finançament en nous projectes. La transformació per eficientar les Administracions Públiques serà la constant d'aquest 2013. La nostra economia seguirà encara immersa en recessió i la fase de recuperació del sector públic per iniciar una nova època d'inversió encara trigarà a arribar.

Les empreses TIC han d'estar molt presents en la millora de l'eficiència i productivitat d'aquest Sector i en la seva transformació, sobretot en aquells àmbits on més elevats són els pressupostos de funcionament i on major necessitat existeix a realitzar canvis estructurals. S'ha de pensar en una transformació eficient per a la Sanitat, l'Educació i la Justícia. I és justament en aquests camps on les empreses del sector TIC han de convertir-se en agents primordials per l'èxit d'aquest procés: transformant els nostres models de negoci i aportació de valor, i orientant la nostra relació amb el sector públic cap a projectes de col·laboració públic–privada, amb la intenció del mitjà-llarg termini. No serà fàcil, això comporta un exercici de risc i d'aposta que solament pot escometre's amb capacitat per aprovisionar aquestes inversions amb la intenció d'una tornada futura.

Les empreses del nostre macrosector, amb un negoci establert en el Sector Públic, tenen que transformar-se amb la mateixa o major rapidesa.

Ens toca no solament tenir bones idees i capacitats per implementar-les, sinó executar-les mitjançant fórmules imaginatives que minimitzin aquests riscos, establint models de negoci diferents als actuals com són els de col·laboració públic-privada.

Un altre factor clau, o millor dit, fonamental, en la transformació del sector TIC és la internacionalització de les seves empreses. El sector TIC al nostre país té capacitats diferencials i d'alt valor, recursos amb elevat talent, i cada vegada més, a causa de la depreciació, ens convertim en empreses més competitives a Europa.

És imprescindible ampliar la nostra visió empresarial cap a l'exterior, exportar el nostre talent a Europa amb major convenciment, complementant la formació dels nostres equips si cal, i valorant el nostre coneixement en projectes de dimensió paneuropea.

En definitiva, ens espera un 2013 ple de canvis i reptes, però alhora d'oportunitats. Som un sector clau en aquesta transformació. Però atenció, res tornarà a ser el mateix.

Transformar-se o morir.
Imprimir Enviar notícia
Aventia © 2010 · Avís legal